Με την προτροπή «Ας χορέψουμε βαλς» άνοιξε την ετήσια χοροεσπερίδα του ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτησάντων & Φίλων Αυστρίας «Σ.Ε.Φ.Α.», η οποία πραγματοποιήθηκε για 39η συνεχή χρονιά στις 23 Φεβρουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, υπό την Αιγίδα των Δήμων της Βιέννης  και της Αθήνας καθώς και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα.

Στα πρότυπα των λαμπρών βιεννέζικων χορών διοργανώθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα αυτή, που αποτελεί σπουδαίο κοσμικό γεγονός στην Αθήνα.

Μακριά φορέματα, παπιγιόν, βαλς, πόλκα, άριες και οπερέτες, αλλά και μοντέρνα μουσική από την «Rigas melody big band» και προ πάντων κέφι,  ενθουσιασμός και χορός ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της μοναδικής αυτής βραδιάς.

Σε μια στολισμένη αίθουσα με το κόκκινο, το λευκό και το γαλάζιο να κυριαρχούν και τις σημαίες των δύο χωρών να κοσμούν κάθε τραπέζι.

Οι debutants άνοιξαν το χορό, το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σταθερός αρωγός της εκδήλωσης, μετέφερε τους πάντες νοερά στην αυτοκρατορική Βιέννη της "belle époque” με τις μοναδικές χορογραφίες της Ιρίνα Ακριώτη, που παραδίδοντας τη σκυτάλη στους γνωστού καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λυδία Αγγελοπούλου, Ρένα Νομικού και Αντώνη Κορωναίο, τραγούδησαν γνωστές οπερέτες. 

Στη συνέχεια, ο μεγάλος συνθέτης και πιανίστας Γ. Χατζηνάσιος ενθουσίασες όλους τους παρευρισκόμενους παίζοντας πιάνο και ο τενώρος Αντ. Κορωναίος τραγούδησε αποσπάσματα από την όπερα "El Greco", χαρίζοντας αξέχαστε στιγμές.

Το κοινό ανέδειξε τις χορευτικές του ικανότητες σε κλασικούς αλλά και μοντέρνους χορούς της ορχήστρας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η βραδιά έκλεισε με σαγηνευτικούς χορούς και ρυθμούς tango από τους "Eleni & David".

Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η  Πρέσβης της Αυστρίας Mag. Andrea Ikic- Boehm, η Πρέσβης Κατερίνα Κόικα, ο Mag. Juergen  Czernohorszky, σύμβουλος Αυστρίας για θέματα εκπαίδευσης και νεολαίας, ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Αποστολόπουλος αρμόδιος για θέματα αστικής υποδομής, οι κ.κ. Δ. Κοντομηνάς, Γ. Πατούλης, Α. Μωραϊτάκης, Σ.Δέμος, Α. Θεοδωρόπουλος και πολλοί ακόμα επώνυμοι από τον καλλιτεχνικό, βιομηχανικό και επιστημονικό χώρο καθώς και πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου

.

Περισσότερες φώτο...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΦΑ, με τον Πρόεδρό του κ Κ. Κάτσικα, και μαζί με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου γιόρτασαν, όπως κάθε χρόνο, τον ερχομό του Νέου Έτους 2019 και την Κοπή της Πίτας στο Narkissos Hall, παρουσία της Πρέσβεως της Αυστρίας Mag. Andrea Ikic-Boehm, η οποία παρέδωσε στα νέα μέλη του ΣΕΦΑ την αργυρή καρφίτσα του Συλλόγου,

Ακολούθησε γλέντι με τους ήχους της μουσικής από τον βιρτουόζο σαξοφωνίστα  Ρήγα και το γνωστό τραγουδιστή Ιερεμία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πολλά γνωστά μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας και άλλοι πολλοί από τους καλεσμένους πέρασαν μια αξέχαστη βραδιά!

Περισσότερες φώτο...

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και πάλι  η καθιερωμένη θερινή χοροεσπερίδα του Σ.Ε.Φ.Α., “ATHEN GRÜßT WIEN”, η οποία διοργανώθηκε για 35 φορά, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, στον  Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου των Αθηνών και του Δήμου της Βιέννης και με την ευγενική υποστήριξη της Αυστριακής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Τόσο η αθρόα συμμετοχή των μελών και φίλων του συλλόγου των Ελλήνων φοιτησάντων εν Αυστρία  (Σ.Ε.Φ.Α.) στο ασφυκτικά γεμάτο χώρο του ΝΟΕ, όσο και η υπέροχη βραδιά κάτω από τα άστρα στην ακτή του Σαρωνικού, αλλά και το ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα της βραδιάς συνέτειναν να παραμείνει ο χορός αυτός ένα από τα κύρια κοσμικά γεγονότα της καλοκαιρινής  Αθήνας.

Όπως  κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, συγκέντρωσε πολλά μέλη ξένων και Ελλήνων προσωπικοτήτων , πρεσβειών, ατόμων από τον καλλιτεχνικό, επιστημονικό και οικονομικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ.Α., κ.  Κων/νος  Κάτσικας,  υποδέχτηκε  την πρέσβειρα της Αυστρίας  Mag. Andrea Ikic-Boehm,  επίτιμο  Προέδρου του  Συλλόγου και αφιέρωσε την βραδιά στην ανάληψη από την Αυστρία της Προεδρίας της Ε.Ε.   

Μεταξύ των πολλών ατόμων, παρέστησαν  οι πρώην δήμαρχοι Ψυχικού  Δημ. Μαναός και Παπάγου - Χολαργού  Ν. Ξύδης , ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λυρικής Σκηνής  κ. Αθ. Θεοδωρόπουλος,  ο ραδιοφωνικός παραγωγός του < Αθήνα 9,84 > Ν. Κανελλόπουλος ,ο Αρχιπλοίαρχος  Δ. Καβουλάκος, το ζεύγος  Μωραιτάκη  και πολλά  άλλα γνωστά ονόματα της  Αθηναϊκής  κοινωνίας.

Περισσότερες φώτο...