Σε μια μαγική βραδιά πραγματοποιήθηκε και φέτος η θερινή χοροεσπερίδα του Σ.Ε.Φ.Α. με θέμα "Η Αθήνα συναντά τη Βιέννη", στις 7/6/2019, στο Ναυτικό ¨Ομιλο Ελλάδας, με την ευγενική υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας.

Τόσο η αθρόα συμμετοχή των μελών και φίλων του Σ.Ε.Φ.Α. στο ασφυκτικά γεμάτο χώρο του ΝΟΕ, όσο και η υπέροχη βραδιά κάτω από τα άστρα στην ακτή του Σαρωνικού, αλλά και το ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα της βραδιάς, με υπέροχη μουσική από τον μαέστρο Rigas στο σαξόφωνο και το συγκρότημά του, συνέτειναν να παραμείνει ο χορός αυτός ένα από τα κύρια κοσμικά γεγονότα της καλοκαιρινής  Αθήνας.

Όπως  κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, συγκέντρωσε πολλά επιφανή μέλη ξένων και Ελλήνων προσωπικοτήτων, πρεσβειών, ατόμων από τον καλλιτεχνικό, επιστημονικό και οικονομικό χώρο.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου καθώς και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι διασκέδασν χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι τις πρωινές ώρες, με σύμμαχο την πολύ γλυκιά, καλοκαιρινή βραδιά.

Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι!

Εκ του Δ.Σ. Σ.Ε.Φ.Α.

Περισσότερες φώτο...

Με την προτροπή «Ας χορέψουμε βαλς» άνοιξε την ετήσια χοροεσπερίδα του ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτησάντων & Φίλων Αυστρίας «Σ.Ε.Φ.Α.», η οποία πραγματοποιήθηκε για 39η συνεχή χρονιά στις 23 Φεβρουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, υπό την Αιγίδα των Δήμων της Βιέννης  και της Αθήνας καθώς και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα.

Στα πρότυπα των λαμπρών βιεννέζικων χορών διοργανώθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα αυτή, που αποτελεί σπουδαίο κοσμικό γεγονός στην Αθήνα.

Μακριά φορέματα, παπιγιόν, βαλς, πόλκα, άριες και οπερέτες, αλλά και μοντέρνα μουσική από την «Rigas melody big band» και προ πάντων κέφι,  ενθουσιασμός και χορός ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της μοναδικής αυτής βραδιάς.

Σε μια στολισμένη αίθουσα με το κόκκινο, το λευκό και το γαλάζιο να κυριαρχούν και τις σημαίες των δύο χωρών να κοσμούν κάθε τραπέζι.

Οι debutants άνοιξαν το χορό, το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σταθερός αρωγός της εκδήλωσης, μετέφερε τους πάντες νοερά στην αυτοκρατορική Βιέννη της "belle époque” με τις μοναδικές χορογραφίες της Ιρίνα Ακριώτη, που παραδίδοντας τη σκυτάλη στους γνωστού καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λυδία Αγγελοπούλου, Ρένα Νομικού και Αντώνη Κορωναίο, τραγούδησαν γνωστές οπερέτες. 

Στη συνέχεια, ο μεγάλος συνθέτης και πιανίστας Γ. Χατζηνάσιος ενθουσίασες όλους τους παρευρισκόμενους παίζοντας πιάνο και ο τενώρος Αντ. Κορωναίος τραγούδησε αποσπάσματα από την όπερα "El Greco", χαρίζοντας αξέχαστε στιγμές.

Το κοινό ανέδειξε τις χορευτικές του ικανότητες σε κλασικούς αλλά και μοντέρνους χορούς της ορχήστρας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η βραδιά έκλεισε με σαγηνευτικούς χορούς και ρυθμούς tango από τους "Eleni & David".

Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η  Πρέσβης της Αυστρίας Mag. Andrea Ikic- Boehm, η Πρέσβης Κατερίνα Κόικα, ο Mag. Juergen  Czernohorszky, σύμβουλος Αυστρίας για θέματα εκπαίδευσης και νεολαίας, ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Αποστολόπουλος αρμόδιος για θέματα αστικής υποδομής, οι κ.κ. Δ. Κοντομηνάς, Γ. Πατούλης, Α. Μωραϊτάκης, Σ.Δέμος, Α. Θεοδωρόπουλος και πολλοί ακόμα επώνυμοι από τον καλλιτεχνικό, βιομηχανικό και επιστημονικό χώρο καθώς και πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου

.

Περισσότερες φώτο...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΦΑ, με τον Πρόεδρό του κ Κ. Κάτσικα, και μαζί με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου γιόρτασαν, όπως κάθε χρόνο, τον ερχομό του Νέου Έτους 2019 και την Κοπή της Πίτας στο Narkissos Hall, παρουσία της Πρέσβεως της Αυστρίας Mag. Andrea Ikic-Boehm, η οποία παρέδωσε στα νέα μέλη του ΣΕΦΑ την αργυρή καρφίτσα του Συλλόγου,

Ακολούθησε γλέντι με τους ήχους της μουσικής από τον βιρτουόζο σαξοφωνίστα  Ρήγα και το γνωστό τραγουδιστή Ιερεμία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πολλά γνωστά μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας και άλλοι πολλοί από τους καλεσμένους πέρασαν μια αξέχαστη βραδιά!

Περισσότερες φώτο...