Ανέλπιστα μεγάλη επιτυχία, λόγω των συγκυριών που επικρατούν στην Ελλάδα, σημείωσε η χοροεσπερίδα του Σ.Ε.Φ.Α. Wien Ball in Athen, η οποία διοργανώθηκε για 29η φορά το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στο ξενοδοχείο AthenaeumIntercontinental, υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και με την ευγενική υποστήριξη των Δήμων Αθηναίων και Βιέννης και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα.

Τόσο η αθρόα συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου, όσο και το ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα της βραδιάς, συνέτειναν στο να παραμείνει ο χορός μας ένα από τα κύρια κοσμικά γεγονότα των απόκρεω στη χώρα.

 

Όπως κάθε χρόνο η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται στα πρότυπα των ονομαστών χορών της αυστριακής πρωτεύουσας συγκεντρώνοντας μέλη της αυστριακής και της ελληνικής κυβέρνησης, ξένους πρέσβεις που ζουν στη χώρα μας και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν η Επίτιμος Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ.Α., Αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων και Αντιδήμαρχος της Βιέννης κα Μαρία Βασιλάκου με τον σύζυγό της, οι πρέσβεις της Αυστρίας στην Ελλάδα κα Melitta Schubert, της Ιταλίας , κ. Claudio Glaentzer με την σύζυγό του, της Δανίας κα MetteKnudsen, ο Επιτετραμμένος της Αυστριακής Πρεσβείας κ. Gerhard Eisl, ο Πρόξενος κ. Helmut Rakowitsch, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κα Καρακλιούμη, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Φώτης Προβατάς, ο πρώην Δήμαρχος Ψυχικού κ. Δημήτρης Μαναός με την σύζυγό του Μπέτυ, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μύρωνας Μιχαηλίδης με την σύζυγό του, ο νέος διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ κ. Renato Zanella με την σύζυγό του, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του «Αθήνα 984» κ. Νίκος Κανελλόπουλος, οι κυρίες Ειρήνη Βασιλοπούλου, Βούλα Σαραντάρη, Έμμυ Μητσοτάκη, Τέντυ Γερουλάνου, ο κ. και η κα Αλέξανδρου Μωραϊτάκη κά.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε κλασσικές μελωδίες από το γνωστό Ellemis Piano Quartet, πλαισιωμένο και από σολίστ της κλασικής μουσικής, σύγχρονους ρυθμούς από την ορχήστρα Big Band Melody, άριες από δημοφιλείς όπερες και οπερέτες, που ερμήνευσαν οι ταλαντούχες σοπράνο, μέλη του ΣΕΦΑ κυρίες Ρένα Νομικού-Αθανασιάδου και Λυδία Αγγελοπούλου, καθώς και ο τενόρος και μέλος μας κ. Δημ.Πακσόγλου, Σολίστ του κλασσικού μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμήνευσαν έργα σε χορογραφία του προαναφερθέντος διεθνώς καταξιωμένου Ιταλού χορογράφου, ενώ την παράσταση έκλεψε ηπανηγυρική τελετή έναρξης από τους Debutants σε χορογραφία Wolfgang Stanek.

Μέρος των εσόδων της βραδιάς θα δοθεί στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας.

ozio_gallery_nano