Σε πείσμα των καιρών o Σύλλογος Ελλήνων Φοιτησάντων εν Αυστρία (Σ.Ε.Φ.Α.) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την ετήσια παραδοσιακή βιεννέζικη χοροεσπερίδα του με τίτλο Wien-Βall in Athen, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και με την ευγενική υποστήριξη των Δήμων Αθηναίων και Βιέννης και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Η ξεχωριστή αυτή βραδιά διοργανώνεται στα πρότυπα των λαμπρών χορών της αυστριακής πρωτεύουσας, που έχουν τις ρίζες τους στον 14ο αιώνα, συγκεντρώνοντας μέλη της αυστριακής και της ελληνικής πολιτικής ζωής, ξένους πρέσβεις που ζουν στη χώρα μας και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στον Wien-Ball 2012 παραβρέθηκαν, μεταξύ πολλών προσωπικοτήτων και η Αντιδήμαρχος της πόλης της Βιέννης και Αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων Dr. Μαρία Βασιλάκου, η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Dr. Melitta Schubert, ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Αλέξανδρος Μωραΐτάκης, η Πρόεδρος του ΕΛΕΠΑΠ κα Μαριάννα Μόσχου, η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Αερολιμένα Αθηνών κα Χαρά Μητσοτάκη, σύσσωμη η διπλωματική αντιπροσωπεία της Αυστριακής Πρεσβείας, οι πρόξενοι της Αυστρίας στην χώρα μας, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας.

 

Υπό τους ήχους του βαλς, της πόλκα, της καντρίλιας, αλλά και μοντέρνων ρυθμών, οι φίλοι του βιεννέζικου πολιτισμού απήλαυσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μια μοναδική εμπειρία που ξεκίνησε με την πανηγυρική τελετή έναρξης των είκοσι δύο debutants σε χορογραφία Wolfgang Stanek και συνεχίστηκε με δημοφιλείς βιεννέζικες μελωδίες που ερμήνευσαν ο τενόρος Δημήτρης Σιγαλός, η μέτζο σοπράνο Λυδία Αγγελοπούλου και η σοπράνο Ρένα Νομικού-Αθανασιάδου,με την συνοδεία κλασσικού μπαλλέτου, καθώς και με ένα μουσικό ταξίδι μέσα στον χρόνο με γνωστές μελωδίες από μιούζικαλ σε ερμηνεία της Μάρας Θρασυβουλίδου, ενώ στο πιάνο ο συνθέτης και μαέστρος Γιώργος Νιάρχος παρουσίασε την σύνθεσή του «Valse D» που έγραψε στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα ευεργέτη Νικολάου Δούμπα (έζησε στη Βιέννη από το 1830 έως το 1900).

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμη κλασσικές μελωδίες από το γνωστό Ellemis Piano Quartet, πλαισιωμένο και από σολίστ της κλασσικής μουσικής, αλλά και σύγχρονους ρυθμούς από την ορχήστρα Big Band Melody, που παρακινούσε τους καλεσμένους σε ένα συνεχές χορευτικό ξεφάντωμα στην πίστα.

ozio_gallery_nano