Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια παραδοσιακή βιεννέζικη χοροεσπερίδα με τίτλο «Wien-ball in Athen» που διοργάνωσε για 35η χρονιά o Σύλλογος Ελλήνων Φοιτησάντων εν Αυστρία (ΣΕΦΑ), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, και με την ευγενική υποστήριξη των Δήμων Αθηναίων και Βιέννης και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Η ξεχωριστή αυτή βραδιά διοργανώνεται στα πρότυπα των λαμπρών χορών της αυστριακής πρωτεύουσας, που έχουν τις ρίζες τους στον 18ο αιώνα. Υπό τους ήχους του βαλς, της πόλκα, της καντρίλιας, αλλά και μοντέρνων ρυθμών, 800 φίλοι του βιεννέζικου πολιτισμού απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία.

 

Πρωταγωνιστές της πανηγυρικής τελετής έναρξης, όπως και σε κάθε βιεννέζικο χορό, ήταν τα 22 ζευγάρια debutants, ανάμεσα τους τα τρία παιδιά του Αυστριακού Πρέσβη, ο υιός του Αμερικανού και του Κινέζου Πρέσβη, καθώς και ο υιός του Αυστριακού Επιτετραμμένου στην Αθήνα, που χόρεψαν υπό την καθοδήγηση του γνωστού χορογράφου Wolfgang Stanek, ο οποίος ταξίδεψε ειδικά από την αυστριακή πρωτεύουσα για να τους διδάξει.

Σολίστ της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης που απαρτίζουν την «Wiener Stadt Musik» (κάθε χρόνο παίρνει μέρος στην βιεννέζικη χοροεσπερίδα που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία σε Λος Άντζελες, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Μόντρεαλ, Μόναχο, Ντουμπάϊ, Μπανγκόνγκ, Σαγκάη, Σινγκαπούρη και Σεούλ), ερμήνευσαν κλασσικές μελωδίες, ενώ σύγχρονους ρυθμούς έπαιξε η ελληνική ορχήστρα «Big Band Melody».

Ο Δήμος της Βιέννης προσέφερε στις κυρίες ως αναμνηστικό δώρο αντίγραφο της καρφίτσας που φορούσε η Αυτοκράτειρα Σίσσυ στα μαλλιά της, διακοσμημένη με κρύσταλλα Swarovski.

Την αυστριακή κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Περιβάλλοντος κα Ulli Sima, τον Δήμο της Βιέννης η κα Emmanuella Figer, τον Δήμο Αθηναίων, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, η Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του Βρεφοκομείου κα Ήρα Βαλσαμάκη, ενώ παραβρέθηκαν πολλοί πρέσβεις, εκπρόσωποι του εφοπλιστικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού χώρου, καθηγητές πανεπιστημίων και πολλοί άλλοι.

Για την αφίσα πατήστε ΕΔΩ

ozio_gallery_nano