Μια φανταστική ιστορία του Γιώργου Οικονομίδη, που ίσως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα:

Ήταν μια δύσκολη μέρα στη Βιέννη.

Πριν από 120 χρόνια θα ήταν, όταν ξύπνησε ένα πρωί ο JOHAN STRAUSS κακόκεφος, ζοχαδιασμένος.

Τίποτα δεν πήγαινε καλά! Όλα στραβά κι ανάποδα!

Περισσότερες φώτο...

Η πρώτη παρουσία Ελλήνων στην Αυστρία καταγράφεται τον 9ο μ.Χ. αιώνα με την αποστολή των Κυρίλλου και Μεθοδίου στις παραδουνάβιες περιοχές.

Η εγκατάσταση ελληνικού στοιχείου εγκαινιάζεται, ωστόσο, τον 12ο αιώνα (1148) με τον γάμο της πριγκίπισσας Θεοδώρας της Koμνηνής με τον Ερρίκο Jasomirgott του Οίκου των Babenberg. Η άφιξη των Βυζαντινών στο ομώνυμο Δουκάτο σήμανε και την απαρχή της διάδοσης, στην νέα πατρίδα, πολιτισμικών στοιχείων του Βυζαντίου (όπως ήθη, έθιμα, διοικητικοί θεσμοί, στοιχεία γλώσσας και νομικής επιστήμης).

Περισσότερες φώτο...

Ο χορός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής κάθε Αυστριακού, που από νεαρή ηλικία παίρνει ειδικά μαθήματα σε αντίστοιχες σχολές, ώστε να μπορεί να συμμετάσχει ψυχή τε και σώματι σε  ποικίλες διοργανώσεις, έως τα βαθιά του γεράματα…

Περισσότερες φώτο...

Ο Δημήτρης Δούσης, πρώτος Πρόεδρος του ΣΕΦΑ, επιτυχημένος αρχιτέκτονας, φιλοξενούσε στο σπίτι του για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ως ευγενική προσφορά του. Την ίδια εποχή άρχισαν σιγά σιγά να διοργανώνονται καταρχάς συνεστιάσεις και αργότερα χοροί, κλασικού ελληνικού τύπου.

Περισσότερες φώτο...

Η πρώτη επιδρομή ήταν η Βυζαντινή, οι Ηπειρώτες και οι Μακεδόνες (Σίνα, Δούμπας, Καραγιάννης κτλ.) ήταν η δεύτερη. Το τρίτο κύμα ήταν οι λεγόμενοι «ελεύθεροι εργάτες», οι οποίοι ήρθαν στην Αυστρία για εθελοντική (?) εργασία στη τελική φάση του Τρίτου Ράϊχ. Το 1950, η τέταρτη επιδρομή άρχισε με την μεγάλη φυγή προς τις δυτικές χώρες. Ο λόγος ήταν η αδυναμία απορρόφησης των φοιτητών στα ΑΕΙ και το άδικο σύστημα εξετάσεων.

Περισσότερες φώτο...