Ο Δημήτρης Δούσης, πρώτος Πρόεδρος του ΣΕΦΑ, επιτυχημένος αρχιτέκτονας, φιλοξενούσε στο σπίτι του για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ως ευγενική προσφορά του. Την ίδια εποχή άρχισαν σιγά σιγά να διοργανώνονται καταρχάς συνεστιάσεις και αργότερα χοροί, κλασικού ελληνικού τύπου.


Ο δεύτερος Πρόεδρος, Δημήτρης Δράκος, σύμπτωση και αυτός αρχιτέκτονας και πολιτικός, συνέχισε το έργο του προκατόχου του και ο Σύλλογος απέκτησε το πρώτο του εντευκτήριο στην οδό Έβρο στους Αμπελοκήπους, ιδιοκτησία του Γιάννη Χατζηαγγελίδη και της κομψότατης συζύγου του Μαίρης. Εκεί πραγματοποιήθηκαν αποκριάτικα πάρτυ για τα παιδιά μας, αλλά και για μας τους μεγάλους. Κανείς δεν ξεχνά τον μαιευτήρα Βασίλειο Μπέλλιο ως Διάκο, που ήταν καταπληκτικός.
Τον Δημήτρη Δράκο τον διαδέχτηκα εγώ. Θέλω όμως να τονίσω, ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος δεν είναι τίποτα περισσότερο από αντιπρόσωπος του Συλλόγου. Η κινητήρια δύναμη είναι το Δ.Σ. Θα πρέπει να αναφέρω την προσφορά του συνεπή ήσυχου πόλου Παναγιώτη Φωτιάδη, του δυναμικού Νίκου Αμύγδαλου, του αεικίνητου και πανταχού παρόντα Κώστα Κάτσικα (σημερινού Προέδρου και τότε ειδικού...στις δημοπρασίες των λαχνών), του...διπλωμάτη Μάνου Μαυρίδη που πάντα έβρισκε μια λύση, του Γιώργου Οικονομίδη, τα τελευταία χρόνια και του αείμνηστου Σάββα Κωνσταντινίδη.
Από τη στιγμή που ανέλαβα την προεδρία οραματίστηκα τους χορούς μας ως μικρογραφίες των παραδοσιακών χορών της Αυστρίας. Γι΄ αυτό και προσπάθησα, αν και υπήρχαν αρχικά ορισμένες αντιρρήσεις, να έρθω σε επαφή με τον Αυστριακό Τουρισμό ώστε να έχουμε οικονομική και καλλιτεχνική βοήθεια στην διοργάνωσή τους. Ο πρώτος χορός αυτού του στιλ έγινε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία , πριν πολλά χρόνια.
Το γραφείο Τουρισμού της Βιέννης είχε δώσει τότε ένα μικρό χρηματικό ποσό και τις παρτιτούρες.
Ο χορός θα άρχιζε με την είσοδο των επισήμων. Καθώς ήμασταν έτοιμοι εμφανίζεται ο μαέστρος για να μας ανακοινώσει ότι όλοι οι μουσικοί στην Ελλάδα απεργούσαν! Κοντέψαμε να πάθουμε έμφραγμα. Αλλά ο Δημήτρης Δούσης κατάφερε με αριστοτεχνικό τρόπο να πείσει τους απεργούς μουσικούς, να επιστρέψουν στις θέσεις τους και ο χορός στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
Ο επόμενος χορός θεωρήθηκε πλέον αποτέλεσμα του... γάμου του ΣΕΦΑ με τον Τουρισμό της Βιέννης (με προξενητή τον υπογράφοντα), διευθυντής του οποίου ήταν ο αρχισυντάκτης Fred Wawruschek, και έτσι για πρώτη φορά ο θεσμός απέκτησε και Debutants, τα παιδιά μελών του Συλλόγου, ως επί το πλείστον. Ο χοροδιδάσκαλος, η ορχήστρα χορού, και το κλασικό μπαλέτο με σολίστ από τη Όπερα της Βιέννης, ήρθαν με δική του πρωτοβουλία.
Αυτόν τον χορό τον παρουσίασε ο Πλάτων Δαβάκης, ο οποίος λίγο καιρό πριν είχε εκλεγεί Πρόεδρος του Συλλόγου.
Dr. Γιάννης Καίσαρης.

Υ.Γ Το τρίτο και τελευταίο μέρος των αναμνήσεων του Γιάννη Καίσαρη για την δημιουργία και την λειτουργία του Συλλόγου, δυστυχώς, δεν θα δημοσιευτεί λόγω του ξαφνικού του θανάτου.
Τον Γιάννη Καίσαρη θα τον θυμόμαστε όλοι, τόσο για την προσωπικότητά του, όσο και για όλα αυτά, που προσέφερε στον Σ.Ε.Φ.Α.!