Με την προτροπή «Ας χορέψουμε βαλς!» άνοιξε την ετήσια χοροεσπερίδα του ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτησάντων εν Αυστρία «ΣΕΦΑ», που πραγματοποιήθηκε για 37η συνεχή χρονιά στις 3 Φεβρουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, υπό την Αιγίδα των Δήμων της Βιέννης  και της Αθήνας καθώς και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα.

Στα πρότυπα των λαμπρών βιεννέζικων χορών διοργανώθηκε η μεγάλη αυτή χοροεσπερίδα, που αποτελεί κοσμικό γεγονός στην Αθήνα.

Μακριά φορέματα, παπιγιόν, βαλς, πόλκα, άριες και οπερέτες, αλλά και μοντέρνα μουσική από την «Rigas melody big band» και προ πάντων κέφι,  ενθουσιασμός και χορός ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της μοναδικής αυτής βραδιάς.

Σε μια στολισμένη αίθουσα με το κόκκινο, το λευκό και το γαλάζιο να κυριαρχούν και τις σημαίες των δύο χωρών να κοσμούν κάθε τραπέζι, οι debutants άνοιξαν το χορό και το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σταθερός αρωγός της εκδήλωσης, μετέφερε τους πάντες νοερά στην αυτοκρατορική Βιέννη της "belle époque” με τις μοναδικές χορογραφίες της Ιρίνα Ακριώτη, που ολοκληρώθηκαν από την υπέροχη μοντέρνα χορευτική μουσική, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο κοινό που ανέδειξε τις χορευτικές του ικανότητες μέχρι πρωίας.

Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Βιέννης, δικής μας,κα. Μαρία Βασιλάκου, η Αντιδήμαρχος καθ. Ελένη Μυριβήλη, η Αντιδήμαρχος Αθηναίων κα. Αμαλία Ζέπου, η Πρέσβης της Αυστρίας Mag. Andrea Ikic- Boehm, ο Πρόεδρος της ΕΛΑΣ κ. Θεοδωρόπουλος με τη σύζυγό του, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, ο κ. Σ. Δέμος με τη σύζυγό του, ο κ. Παντελιάδης με τη σύζυγό του, η κα. Β. Κορδερά και πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου.

Περισσότερες φώτο...

Η Ελλάδα είναι ο πιο προσφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών για το φετινό καλοκαίρι, γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» παραθέτοντας στοιχεία αυστριακών ταξιδιωτικών ομίλων από τα οποία διαπιστώνεται, επίσης, ότι η χώρα μας είναι επιπλέον και η κερδισμένη της φετινής χρονιάς ως προς τις κρατήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού «Verkehrsbüro», στην πρώτη θέση των πιο προσφιλών προορισμών των Αυστριακών για διακοπές το καλοκαίρι του 2014 βρίσκεται η Ελλάδα με ποσοστό 15%, ακολουθούμενη από την Τουρκία (12,7%), την Ισπανία (12,1%), την Ιταλία (7,9%), τις ΗΠΑ (5,9%) και την Κροατία (3,4%).

Σε σχέση με τις κρατήσεις, η Ελλάδα εμφανίζεται ως η πλέον κερδισμένη με ένα διψήφιο ποσοστό αύξησης 12,3% και ακολουθούν η Κροατία με μονοψήφιο ποσοστό «μόνον» κατά 2,4% και η Γαλλία με αύξηση κατά 2%, ενώ ο μεγάλος «χαμένος» της φετινής χρονιάς στις κρατήσεις από την Αυστρία είναι η Αίγυπτος παρουσιάζοντας μείωση κατά 14,2%.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση και ως προς τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της τελευταίας στιγμής για φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του αυστριακού Συνδέσμου Τουριστικού Τύπου και ακολουθούν Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, ΗΠΑ, Αίγυπτος, Γαλλία, Βρετανία και Τυνησία, ενώ και ως προς τους νησιωτικούς προορισμούς, τα ελληνικά νησιά συγκεντρώνουν επίσης τις περισσότερες προτιμήσεις στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, ακολουθούμενα από τις Βαλεαρίδες, τις Καναρίους, τις Μαλδίβες και τον Μαυρίκιο.

Κατά μέσον όρο, περισσότεροι από 400.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την χώρα μας, με ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς να είναι επανεπισκέπτες, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (8,4 εκατομμύρια κάτοικοι) βρίσκεται εδώ και χρόνια στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/160346#ixzz35RgFrZFc

Ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτησάντων εν Αυστρία "Σ.Ε.Φ.Α." ιδρύθηκε το 1974 από μια ομάδα αποφοίτων Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων της χώρας, κατά τις δεκαετίες ’50 και ’60, όταν πραγματοποιήθηκε η μεγάλη διαρροή Ελλήνων σπουδαστών σε σχολές του εξωτερικού.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση και η σύσφιξη των σχέσεων των μελών του και η πολιτιστική δραστηριότητα, με πρώτιστη διοργάνωση την ετήσια βιεννέζικη χοροεσπερίδα, στα πρότυπα των λαμπρών αυτοκρατορικών χορών της αυστριακής πρωτεύουσας, που αποτελεί ένα μοναδικό κοσμικό γεγονός στην Αθήνα, κατά την διάρκεια της Αποκριάς, συγκεντρώνοντας μέλη της αυστριακής και της ελληνικής κυβερνήσεως, ξένους πρέσβεις οι οποίοι ζουν στη χώρα μας, καθώς και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός αυτού όμως, ο Σ.Ε.Φ.Α. οργανώνει κάθε χρόνο και πλήθος άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως συνεστιάσεις , μουσικά δείπνα, καλλιτεχνικές βραδιές , εκδρομές , ταξίδια κ.α.

Οι φοιτήσαντες στην Αυστρία ανέπτυξαν ποικίλες και επιτυχημένες επαγγελματικές δραστηριότητες ως ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, γιατροί, μηχανικοί, επιχειρηματίες, έμποροι και καλλιτέχνες, που συνέβαλαν στην οικονομική ακμή είτε της χώρας που τους φιλοξένησε και στην οποία παρέμειναν μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, αποτελώντας σήμερα τον κύριο κορμό της ομογένειας, είτε της γενέτειρας τους.

TO Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Φ.Α.

Μετά τις αρχαιρεσίες της 22ας Μαρτίου 2018 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής τα εκτελεστικά όργανα του Συλλόγου συγκροτήθηκαν σε σώμα σύμφωνα με το οποίο:

Τo Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Α. απαρτίζουν οι:

  • Κωνσταντίνος Κάτσικας (Πρόεδρος)
  • Βάνα Παπαδοπούλου (Α΄Αντιπρόεδρος)
  • Ρένα Νομικού- Αθανασιάδου (Β΄Αντιπρόεδρος)
  • Δανάη Καρκούλια (Γενική Γραμματέας)
  • Μάνος Μαυρίδης (Ταμίας)
  • Θεόδωρος Καπαρός (Μέλος)
  • Μανώλης Γούναρης (Μέλος)

Αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ.: Όλγα Σαραντοπούλου

Την Eξελεγκτική Επιτροπή απαρτίζουν οι:

  • Νώντας Τριανταφύλλου (Πρόεδρος)
  • Αγγελική Καραντάνου (Mέλος)
  • Σύλβια Τσολάκη (Mέλος)

Από 2 Απριλίου 2012 στα εντευκτήρια του ΣΕΦΑ λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη αποκλειστικά για τα μέλη. Τα ποικίλου ενδιαφέροντος βιβλία (ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά) είναι προσφορά της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσομε την αλλαγή των εντευκτηρίων του ΣΕΦΑ, τα οποία βρίσκονται στην οδό Ύδρας 8 στο Ν. Ψυχικό (κάθετος της λεωφόρου Κηφισίας, τέσσερα στενά πιο πάνω από τα παλαιότερα γραφεία μας επί της οδού Δημοκρατίας. Βλέπετε σχετικό οδόγραμμα).

 

nea entefktiria

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα άνετο ισόγειο χώρο, εμβαδού 110 τ.μ, με μικρό κήπο και ιδιωτικό πάρκινγκ επτά θέσεων, που ελπίζομε να μας φέρνει πιο κοντά, κάθε Πέμπτη, επιτυγχάνοντας τον στόχο του Δ.Σ. για την διοργάνωση, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ποικίλων εκδηλώσεων, όπως καλλιτεχνικές βραδιές, ομιλίες, εικαστικές εκθέσεις, πάρτυ, κά.